Boscheindroute

De Boscheindroute loopt door de bosgebieden Postelse Heide, Venakkerbosch, Riebos en Stevensbergen. Ieder gebied heeft zijn eigen karakteristieke flora en fauna. Vlakbij de Belgische grens ligt het hoogste punt (43,7 meter boven NAP) van Brabant.

De bodemvegetatie bestaat overwegend uit diverse soorten bladmossen en kruiden. Ongeveer een vijftigtal vogelsoorten broeden in het gebied waaronder zeldzame vogels zoals haviken, buizerds, boomvalken en uilen. Amfibieën en reptielen leven voornamelijk op de heideterreinen. Daarnaast heeft een scala van zoogdieren hier een vaste verblijfplaats, b.v. konijnen, wezels, eekhoorntjes, reeën, etc.

Klik hier voor de GPX route

Startpunten met informatiepanelen

(I) Kruiskapel, Kapellerweg Luyksgestel
(II) ‘t Sand, Witrijtseweg Weebosch
(III) Lommelsedijk Lommel

Bij de verschillende startpunten is parkeergelegenheid aanwezig. Ook kunt u starten vanaf de lokale VVV Luyksgestel via de aanlooproute. U dient dan 4 km erbij te tellen.
Binnen deze route kunt u verschillende lussen fietsen. De lussen zijn op het kaartje aangegeven met letters. Op het traject is echter geen speciale markering uitgezet. Bij het afzonderlijk fietsen van alle onderstaande lussen komt u circa 2 km hoger uit.

lus F (circa 10 km)
lus G (circa 14 km)
lus H (circa 6 km)
lus I (circa 7 km)