Clubinfo TWC De Contente

Toer- en Wielerclub De Contente is een (recreatieve) wielersportvereniging in Eersel die al 40 jaar haar leden de mogelijkheid biedt om op zijn/haar niveau de (recreatieve) wielersport te beoefenen én daardoor in staat te stelt om deel te nemen aan de door TWC De Contente georganiseerde clubritten.

De wedstrijdsport wordt niet nagestreefd. Wel heeft TWC De Contente als doel om sportief actief te zijn, waarbij het sociale aspect en de gezelligheid voorop staan. TWC De Contente is zowel actief op de weg met de racefiets als in de bossen met de ATB.


Geschiedenis

Tour en Wielerclub De Contente is ontstaan door het samengaan van twee verenigingen. Eersel kende vroeger namelijk twee wielerverenigingen, te weten: W.V. De Gele Rijders, opgericht 28 september 1966, en T.W.C. De Contente, opgericht 28 oktober 1981. Op 23 december 1981 besloten beide verenigingen samen te gaan onder de naam “Tour en Wielerclub De Contente”, gevestigd te Eersel. De statuten van de vereniging zijn vastgesteld bij akte van notaris Hermans te Eersel op 8 maart 1982. Statutenwijziging d.d. 3 september 2010 verleden bij notaris mr. A. Feitsma van Feitsma en Muijsson notarissen te Eersel.


Clubfoto

Met dank aan Studio De Brink


Clubhuis

Veel activiteiten van TWC De Contente worden georganiseerd vanuit het clubuis van de hockey club, Postelseweg te Eersel. Het clubhuis dient als vertrekpunt voor de door ons georganiseerde toertochten en veldritten. Daarnaast maken we ook gebruik van het clubhuis voor onze zaterdagtrainingen, contactavonden, ledenvergaderingen en jaarvergaderingen. Naast het hockey clubhuis mogen we ook gebruik maken van de bedrijfskantines van sommige van onze sponsoren.

Het vertrekpunt voor onze club- en trainingsritten is sporthal “De Kraanvogel”, Hoolstraat 34 te Eersel.


ATB parcours Dieprijt

TWC De Contente heeft een ATB parcours van bijna 2 km. uitgezet en aangelegd op sportpark De Dieprijt. In eerste instantie word dit parcours gebruikt voor de jeugdtrainingen en gebruik is mogelijk binnen de openingstijden.


10% Leden korting bij Fietsland.com

Leden van TWC de Contente krijgen op vertoon van de NTFU ledenpas 10% korting op artikelen van Fietsland.com.

 

Na de eerste editie, nu een Paaseditie! Op 10 april 2023, tweede paasdag organiseert TWC de Contente Eersel de 2e “Dirty Kempen Gravel Ride”.

De rit voert over de mooiste heide- en bospaden, dreven, gravelstroken en halfverharde wegen van de Nederlandse en Belgische Kempen. Uitgezet door onze beste routebouwers rijd je een geweldige GPX track van 80 of 115km. Er is technische ondersteuning op afroep beschikbaar. Eersel, Bladel, Arendonk, Ravels, De Mierden, zomaar wat plaatsen waarvan jij nog niet wist dat ze zo mooi konden zijn!

Het is een volledige verzorgde tocht, dus een paasontbijt met een eitje voor de voorinschrijvers, een goed verzorgde post onderweg en na afloop een biertje, een fatsoenlijke burger en muziek van een DJ is wat je van de organisatie mag verwachten om het afzien te verzachten.

Ga naar de website dirtykempen.nl voor meer informatie.