Mountainbiken

 

 

 • Van april t/m september (zomertijd) wordt op woensdag avond in drie groepen gefietst.Vertrek bij de sporthal.April en september: 18.30u. (let op; extra verlichting !!)Mei, juni, juli en augustus: 18.45u.
 • Op zondag worden toertochten gereden. De ATB – commissie stelt een kalender samen welke op de website wordt gepubliceerd. Voor deze tochten wordt in groepsverband vertrokken vanaf de sporthal op de aangegeven tijden.
 • Op zondag vertrekt er om 9.00u, vanaf de sporthal, de 9uur groep. Deze groep fietst eigen tochten door de bossen van Eersel e.o.. Het gezellig met elkaar fietsen staat boven de snelheid en afstand. Onderweg wordt er een pauze ingelast. Het streven is om tussen 12.00u en 12.30u terug in Eersel te zijn.
 • Speciale en afwijkende tochten, worden altijd vooraf gepubliceerd in de nieuwsbrief en/of de website. Deze kunnen een afwijkende vertrektijd hebben. De ATB – commissie zal die duidelijk en tijdig kenbaar maken.
 • Elk jaar organiseert TWC de Contente twee grote evenementen: in februari een veldtoertocht, ook wel de Witrijttocht genoemd en in oktober de Contente ATB marathon.

 

Terreinfietsroutes in de Kempen

Terreinfietsen is een actieve sport die door steeds meer mensen wordt beoefend. Het fietsen in de natuur over onverharde paden met klimpartijen en afdalingen is dan ook een ware uitdaging. Het gebied Zuidoost-Brabant biedt een enorme gevarieerdheid in landschap en ondergrond en is daardoor uitermate geschikt voor deze populaire sport.

Staatsbosbeheer heeft een aantal prachtige gebieden opengesteld voor de sportieve terreinfietser. Om het terreinfietsen in goede banen te leiden is in samenwerking met lokale vertegenwoordigers van NTFU-verenigingen een schitterend en afwisselend parcours samengesteld. Deze route is aangelegd en wordt onderhouden door vier verenigingen, te weten:

 1. TWC de Grensrijders uit Luyksgestel
 2. Kempische ATB vereniging 26 inch uit Bladel
 3. TWC De Contente uit Eersel
 4. RWC Reusel uit Reusel

Terreinfietsroute Kempenland is opgebouwd uit 4 routes die zowel afzonderlijk als achtereenvolgend gereden kunnen worden. De totale lengte van de route bedraagt circa 126 kilometer.

Door te klikken op de links onder de pijlen onder aan de bladzijde, kun je de beschrijving van elke route nalezen en de kaart downloaden. De pijlen en de kleur van de pijlen corresponderen tevens met de kleuren op de pijlen in het bos die de route markeren in het desbetreffende parcours.

Rood
Boscheindroute (omgeving Luyksgestel, circa 35 km)

Groen
Palsroute (omgeving Bladel, circa 39 km)

Blauw
Witrijtroute (omgeving Eersel, circa 37 km)

ZwartCirkelroute (omgeving Reusel, circa 15 km)

Gedragsregels

Om iedereen te kunnen laten genieten van de prachtige natuur in de Kempen zijn er een aantal gedragsregels opgesteld. Deze regels zorgen ervoor dat alle bezoekers zoals fietsers, wandelaars en terreinfietsers, naast elkaar kunnen recreëren. Gelieve volgende regels in acht te nemen.

 • Toon respect voor de natuur en haar omgeving.
 • Houdt u aan de route en rijrichting zoals aangegeven.
 • Houdt rekening met wandelaars en andere recreanten.
 • Voor uw eigen veiligheid: draag een helm.
 • Fiets in kleine groepen (6-8 personen).
 • Laat niet als dank voor aangenaam verpozen afval achter.
 • Het jachtseizoen is van 15 oktober tot 15 december, het hele jaar door kan er gejaagd worden op zaterdag.

Op- en aanmerkingen over de routes kun je kwijt bij coördinator, geestelijk vader en tevens lid van TWC de Grensrijders Leo Jansen, email: Jansenatb@hotmail.com.