Terreinfietsroutes in de Kempen

Terreinfietsen is een actieve sport die door steeds meer mensen wordt beoefend. Het fietsen in de natuur over onverharde paden met klimpartijen en afdalingen is dan ook een ware uitdaging. Het gebied Zuidoost-Brabant biedt een enorme gevarieerdheid in landschap en ondergrond en is daardoor uitermate geschikt voor deze populaire sport.

Staatsbosbeheer heeft een aantal prachtige gebieden opengesteld voor de sportieve terreinfietser. Om het terreinfietsen in goede banen te leiden is in samenwerking met lokale vertegenwoordigers van NTFU-verenigingen een schitterend en afwisselend parcours samengesteld. Deze route is aangelegd en wordt onderhouden door vier verenigingen, te weten:

 1. TWC de Grensrijders uit Luyksgestel
 2. Kempische ATB vereniging 26 inch uit Bladel
 3. TWC De Contente uit Eersel
 4. RWC Reusel uit Reusel

Terreinfietsroute Kempenland is opgebouwd uit 4 routes die zowel afzonderlijk als achtereenvolgend gereden kunnen worden. De totale lengte van de route bedraagt circa 126 kilometer.

Door te klikken op de links onder de pijlen onder aan de bladzijde, kun je de beschrijving van elke route nalezen en de kaart downloaden. De pijlen en de kleur van de pijlen corresponderen tevens met de kleuren op de pijlen in het bos die de route markeren in het desbetreffende parcours.

 1. Rood
  Boscheindroute (omgeving Luyksgestel, circa 35 km)
 2. Groen
  Palsroute (omgeving Bladel, circa 39 km)
 3. Blauw
  Witrijtroute (omgeving Eersel, circa 37 km)
 4. Zwart
  Cirkelroute (omgeving Reusel, circa 15 km)

Gedragsregels

Om iedereen te kunnen laten genieten van de prachtige natuur in de Kempen zijn er een aantal gedragsregels opgesteld. Deze regels zorgen ervoor dat alle bezoekers zoals fietsers, wandelaars en terreinfietsers, naast elkaar kunnen recreëren. Gelieve volgende regels in acht te nemen.

 • Toon respect voor de natuur en haar omgeving.
 • Houdt u aan de route en rijrichting zoals aangegeven.
 • Houdt rekening met wandelaars en andere recreanten.
 • Voor uw eigen veiligheid: draag een helm.
 • Fiets in kleine groepen (6-8 personen).
 • Laat niet als dank voor aangenaam verpozen afval achter.
 • Het jachtseizoen is van 15 oktober tot 15 december, het hele jaar door kan er gejaagd worden op zaterdag.

Op- en aanmerkingen over de routes kun je kwijt bij coördinator, geestelijk vader en tevens lid van TWC de Grensrijders Leo Jansen, email: Jansenatb@hotmail.com.

Boscheindroute

Palsroute

Witrijtroute

Cirkelroute